BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, November 29, 2009

baguih hang noli keja naaaa..akuu meh nak cita..

pagi:

bkk intenet~~~~~~(pes2 smp bosan)

tgok tv lak~~~(smp xd cter best)

berebut laptop ngn adik~~~~(smp akoo yg kalah)

tunggu ng hati yg bengang~~~

dialog

akoo:makkkkk~~~~bila kakak nk gune jer mst adek pon nk guner(rase cam nk sepak je adek akoo)

mak:(no dialog)sbb mak akoo da paham dah fe'el muthorik,fe'el amar and fe'el mardi ank2 dye..

pemudahkn cter adek akoo mng..

petang


da dpt lepas adek..

pes2 smp boring..


separa petang


kacau orang..sapa2 jela yg ade tok dkacau akoo..


3/4 petang


bosan~~~~sebosan bosanny~~~


da malam

akoo:makkkk~~~~~arini ader cter aper??

(akoo yg da tatau jadual crite sbb kat u jarang tgok tv..)ala~~~~cam kat matrix dlu rr..


separa malam


bkk tenet~~~~~(smp tepu)


tgh malam

asal ssh nk tido nih..
dlu wak2 blaja ngntok jer..
yelah syaitan kan x ske klu kte s2dy so0o dye suh rr kte tdo..
nih ble da abs exm..
segar bugar mater..
kuang hassaaaaammmm..ceittttttt..


tido~~~~


proses ini agak brulang2 ea..cam 2 jela kisah boring akoo..lbih kurang rr..wallahu a'lam..

o0o0 luper plak nk cter..
insyaALLAH dlm 16 ari bln 12 nih akoo akn fly sabah..
sedare kawen..
keyh 2je..
luv ya..

salam..

~yuna~

noli kerja sudaa

OK! saya suda kerja..
Pada asalnya bapa saya menghalang mengerjaan saya.

Tetapi kedegilan ku dpek jegek aku bkerja..

sila rujuk gmbo di bwah unt mlihat unifom saya bkerja :


(klik gmbq unt tumbesaran.. hoho...)


Cheritanya begini ya kawan2,


pada suatu petang yg indah kira2 kul 6 ptg, kwn sekampung saya bernama
zulfikri amir bin zulkiple ataw nma mnja beliau bulat telah menghantar msg.

(gmbar dibawah mnunjukan muka bulat, bkn muka brbntuk bulat, tp mka insan brnama bulat)

(gmbar diambil d kdai mamak. jgn klik unt tumbesaran, dia x ensem, x tgk pn xpa..heee)

Msg nya brbunyi :

Bulat : oi hg nk keja dak??
noli : keja pa?? tgk lu cm na..

Then truih si bulat ni kol aku :

Bulat : Oi! hg mai keja mlm ni gak.
noli : gila pa, hg nk aku keja pa mlm ni??
bulat : keja jusco bndr perda cek, igt aku bpk ayam ka...
noli : gaji?? keja pa?? sjam bpa ingit??
bulat : mlm ni msuk koi 8. keja promoter unt sports.

ketaq! ?(bunyi untuk menunjukan tlipon diletakan. sila imagine btul2)

Lalu aku pn brbincang ngn mama aku yg tgh lpat bju sdgkn aku tgh trbungkang ats ktil tnpa trdtik pn nk tlg (gila kejam.. hoho)

noli : i keja mlm ni mak..
mama : p aa.. (gila spoting mak aku... hoho)

Then brmula lah saatnya aku bkrja.
keja mmg pnat, tp fun la sbb rkan skrja aku smua bes2..

ok! gmbar dibawah munjukan bos aku yg mmakai bju biru,nma diberi muhammad syafiq firdaus tp nma timbang-timbangan apit, bju ptih adalah incik bulat yg brtangungjwb mmbwa aku ke lembah pekerjaan.

Spt yg anda dpt lihat, mereka tgh mkn kek.
Ya!!!
mmg mreka ni pkrja yg krg sopan.
ada ka tgh2 org rmi brpusu2 bole plak mlntak kek dua2 org.
yg apit 2 plak BOS!
bos pn cm 2 apa tah lg ank2 buah bliau..

Ok! aku rsa msti anda trtnya2,
noli, bpk hg x kta apa ka hg keja??

hohoho...
ssunguhnya msa aku keja ni bpk aku p kl.
bla dia blik umh aku dh keja dh, so dia x ley nk kta apa aa.
x kn nk surh aku brnti kot..

bpk aku ckp,
u win noli u win, bt nx time, its my turn!
(dialog dipetik dr ninja assasin.. hoho)

Tamat la sudah cherita aku bekerja..
hoohoohohohoh...



sayangilah haiwan2 didlm dunia ini.........

sayangilah kamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!




















































Thursday, November 26, 2009

helo2...

Assalamualaikum semua...

di pagi raya yg mulia ni sy norli nk laa ucapkn

Selamat Hari Raya Aidiladha

untuk smua H1T6,,

dan spa2 ja yg mmbacha blog ni.

aku agak sedey kerna tpksa keja d hari rya yg mulia ni..

hohoho... aku keja??

yeeeessss....

nnt aku critakan detail2ny kmudian hri..




Tuesday, November 24, 2009

sory la da lame xpost ape2 kat blog neh...
bz sket...aceh konon...
aku xbalik wei spnjang cuti sem neh..
ade aktiviti...
balik tyme raye je...
btw...kalo ade cite terbaru pasal korang,
jgn lupe gtau...
k nak chow dlu..
byep2..salam..
el

alooo...

salam...ape la korg ni...ct pon bz smpai x pos ape2 kt blog ni eh?ceh...ckp org pdhal ak pon sme gk...hmm...ni ak ad st cte...nk bc bce la x bce pon xpe...sunat muakad je nih..haha..alkisahnya bermula pd hr rbu bln 11 pd jam 1530 di st tmpt yg dirahsiakn ats sbb keselamatn...ak dan kwnku menunggang motorsikal kriss bernombor pndftrn ... 5231 menuju ke destinasi bank simpanan nasional di mana duit elaun di bank in kn disitu...kmudian setibanya kami di persimpngn...kmi terpndng akn seseorg yg tnggi lmpai bermbut kernting bertopi hawaii sdg mengawal p'gerakan lalu lnts persis seorg polis trafik lagaknye...pada pndgn p'tama...ak berbisik kt kwnku yg setia m'jd pembonceng di blkang...'kasih, btoi ke x btoi org dpn kte ni?' ak bertnye kpd nye...memg sbijik cm org insane, p2 senyum sorg2...ish, cuak ak...p2 die tetibe sruh ak stopkn moto...ak da cuak..ak x stop pon...ak jln je..p2 die dtg m'hmpiri ktorg...mkin pcut r ak bwk..tetibe ak nmpk seorg lelaki b'pakaian polis di dpn...ah, sudah.....xkn r polis tu nk saman ak...ape plak kslhn yg ak wat kn?tetibe ad sorg pacik ckp, adik!dpn tu ad org wat pnggmbrn filem la...masyaAllah...punye la malu ktorg...smpaikan director filem tu b'dr nk stopkn ktorg...aisehhh...malu gle...p2 ktorg pon meneruskn p'jalanan stlh diizinkan dgn keadaan keduanya hanya memandang ke bwh smbil motor tros meluncur di ats jln tu...huhu...memg peristiwa unforgettable btol...njur la krew yg kwl lalu lnts x dgr ktorg ckp die org gle...kalo x naya je...rupenye polis yg ak nmpk tu salah sorg plakon yg kna tngkp pnjnyh yg dilakonkn oleh badrul muhaya tu...drictor x pasan plak sbb menanggung malu yg t'amat sgt...mjur la kt stu x rmai sgt org...akhrnya kami tiba di bank dan sgala urusn b'jln lncr...strusnya kami pulang ke hostel seolah olah tiada apa yg b'laku...the end

Saturday, November 21, 2009

jawapan~~~

jawapanny sbb kucing xd side mirror.
klu ad senng ket xyah ngok blakang..

~yuna~

Thursday, November 19, 2009

ntah tatau nk ctr per..

nape mcm x bergerak ngat jer blog nih..
sian akoo tgok..
meh rr akoo nk mepek..

hahhahhahaha..
ape akoo nk cter??
xp3 nyanyi dlu..
lailaialaialaialaiaia..
pas nyanyi nk wat pe??

mst korg sakit ati bacer an??
nk wat camner da akoo tatu nk 2lis aper..
skadar nk mgerakn blog nih jer..

meh la akoo nk tany solan bengong sket..
asal kucing klu jaln2 dye pandang blakang2..
jaln2 pndang blakang lagi..
asal??

klu korg nk try jawapla..

~yuna~

Monday, November 16, 2009

maafkan aq...

salam...

kwn2 sume... aq nk minta maaf r ek... aq ade byk wat salah... harap korg maafkn r aq... if aq ad ngata ke, ngumpat ke, nipu ke, trlepas kte2 yg menguris hati + menusuk lagi tertusuk dek kalbu korg ke...

+ jgn r lpekn aq... kawen jmput...

+ doakn aq, amen, e + sume dak2 repeat yg dh berusaha ngan gigih utk mnjadi seorang siswa/siswi cm korg... hrp kami dpt r pe yg telah kami usahakn...

+ bilik dani kt kmpk lu mmg sepah pon... x tau r pe jd kt umah die... parents die blek t mesti trkjot gile thp cipanzi... akn trlihat keaadaan umah trsebut... (huhu...)

+ sena nye noli lak malas!!! sje je habaq pak dia x kasi... (huhu...)

+ bile nk dpt t-shirt PINK ni...??? (4 those who know...)

Sunday, November 15, 2009

lama dh cek x pos

ssunguhnya cuti sem ni aku bernawaitu nk keja, crik wet nk sapot dok u,
akan tetapi bpk aku x bopa nk bg.
sedih glaaa!!!
ikuti prbualan aku ngn bpk aku,

unt dptkn feel spy hgpa dpt mmbyangkn dgn btul aku sertakan detail2nya skali :

tmpat - juru autocity
lbih specific - dlm keta hijau, otw p klinik smsa mlalui pelita nasik kandar
cuaca - luar hujan lebat, dlm keta pnas yg amat, airkon rosak
msa - 1536
posisi - bpk bwk keta, mama sblah, aku dok blakang sblah setimbun ketas pmr yg mak aku tgh mark
mood - kenyang bru ps mkn gulai udang kt kpg td dgn mulut brbau betik sbg pncuci mulut
pakaian - baju merah, sluaq jeans tkoyak ckt kt poket dgn 2dung hitam

bpk : noli cuti ni nk wt apa?
aku : cek nk keja bpk, dpt gak income ckt.
bpk : nk keja apa?
aku : nk keja besa2 ja, x mau yg ada kwsp n sokso.
bpk : oo, awt nk keja? apa 2juan 2?
aku : cek bkn pa, bpk 2 dh la tnam anguq ja, income pn ciput. cek mleh nk mntk wet kt bpk. klu keja dpt gak sapot dri sndr dlm 2 3 bln, x yah kcaw wet bpk dh. cek muka tebai la asik mntk kt bpk ja.
mama : nk keja sbln ka, ada ka org maw??
aku : ada, td cek dh bncang ngn idah (spupu aku ok!), dia kta ada syrikat kntraktor ni nk cri org keja pat time.
mama : HOIH! keja ka kntrektor2 ni, mrepek ngat hg!
aku : mak ni aa!! org x beh ckp g smpuk plak, dok diam2 ckt! (ok part ni aku tmbh ja.. hihi), x la mak, sykt kntrktor 2 nk surh org wt invoice pa bnda x taw. gji lbeh kurg 700 klu dan wt smua keja dia, kira boleh la 2.
bpk : noliii, noli dok umh dh laaaaa..
aku : alaaaaaaaaaaa, cek nk keja. dok umh pn dok bekelei ngn dik ngn man ja. (adik aku ok!). bek cek keja, wet pn msuk
bpk : hg dok umh dh la! BLAJAQ MASAK! cuti2 ni la nk blajaq msak. msa bla g nk blajaq.... bla...bla... ikn goreng... bla... bla.... msak hangit.. bla.. bla..... bla..... bsuh periuk.. bla... bla..
aku : hala2, cek dok umah, x cri keja..


the end

sedih gla akuuu, tidakk!!!!
cita2 x ketersampaian.
so secara konkukasinya, aku dok umh je lah 5 mingu niiii..
isk2!

Saturday, November 14, 2009

salam

hmmm....hr nie,hr aku stat jd bibk kt umah...
sbb parent aku xde..dh terbang g haji smlm...ishk..ishk...

hm,jd aku pg2 dh bngon g masak...spatotnye td nk g pasar beli brg dapor,tp blh plak aku g bantai tido..hahaha
jd hr nie msk ala kadar je r,memandangkan brg xde...
hm,hr nie msk ikan kicap,telur goreng,sup ayam(smlm punye aku panaskan),ikan masin...
sayor xde pon..

hm,korg klu ade resepi2 mskn yg mudah dn bersesuaian dgn level kebujangan dn kemalasan aku,tlng la dkongc bersama...hehehe

Thursday, November 12, 2009

merdeka!!!12/11/2009..

ni gamba wak2 lawatan ke kota bharu klate..

akoo da abes pekse..

meh akoo nk cter aper akoo wat spanjag blaja..

ni gamba drosophila malanogaster(name kampong dier)..

lalat..

akoo kacuk spesis jenis mate yg len2..

ni dlm subject animal genetic..
subject cell melecular biology lak..
aku ade wat clonning e.coli..
mmg klu x bhati2 bley kne cirit-birit rrr..
pe gi nk cter..sem s2 nie exp dier x mncabar sgt..
xd yg potong2 lg..
2jela(tok memeriahkn blog)..
salam~~~~ yuna..



Tuesday, November 10, 2009

hahahahahaha

jp2...
ehem2..
salammmmmmmm....

hahaha
disaat aku menulis nie,aku bru je hbes pekse...
bru je bbrp mnt melepasi last paper...
bapak best gile..
rase cm nk melompat je..
tp aku xnk r mlompat,sbb aku takot nnt terlompat tinggi sagt..
maklumlah,aku kn ade super power..
hahaha

hm,k2...
aku nk blk umah nie...

lg1,mak aku n ayag aku pg haji taon nie...
sapo2 nk kirim doa blh r..
krim gn post ye..hahaha

lg1(asek2 lg 1 je)....hm,amen...ko tngg r vdeo dr aku plak...
hahaha